« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete copii Retete pentru copii - Chec

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete pentru copii - Chec Imprimare Email
Scris de Doina Smilschi   

Reteta: Chec

Ingredientele retetei culinare:

=> 7 oua

=> 14 linguri zahar

=> 14 linguri faina

=> 14 linguri ulei

=> 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie

=> 1 praf de sare

=> 2 linguri cacao

=> 1/2 pachetel zahar vanilat

=> dupa gust miez de nuca, stafide

 

Prepararea retetei culinare:

  • Separi albusurile de galbenusuri si bati albusurile spuma pana se tin de tel. Adaugi, pe rand, cele 14 linguri de zahar si bati in continuare pana obtii o bezea. Pui galbenusurile unul cate unul, cele 14 linguri de ulei (tot una cate una) si bati cu telul numai de jos in sus ca sa nu se lase compozitia. Pui si praful de copt stins, vanilia, sarea, stafidele, nucile si la final faina, tot pe rand. Separi compozitia in doua, o parte va ramane alba si pe cealalta o amesteci cu cacao. Ungi cu ulei tava de chec, o tapetezi bogat cu faina si pui intai compozitia alba si deasupra ei pe cea cu cacao.
  • Dai la cuptor pentru 45-50 minute, primele 10-15 minute la foc iute, ultimele minute la foc potrivit pana se coace si capata o culoare maronie. Lasi sa se raceasca in tava si apoi il scoti si il tai.
Notite:
PRET: 14 LEI - 2 checuri
PREGATIRE: 75 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:59
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi