« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Supa de legume de vara cu galuste de gris

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Supa de legume de vara cu galuste de gris Imprimare Email
Scris de Florica Chiriac   

Reteta: Supa de legume de vara cu galuste de gris

Ingredientele retetei culinare:

=> 2 cartofi

=> 3 morcovi

=> 2 cepe

=> 2 ardei grasi

Pentru galuste:

=> 1 ou

=> 3 linguri cu gris

=> un praf de sare

Prepararea retetei culinare:

  • Speli si pui la fiert legumele in apa cu sare. Te sfatuiesc sa pui ceapa intreaga ca s-o poti scoate mai usor din supa dupa ce e fiarta.
  • Pentru aluste: bati bine albusul cu un praf de sare, adaugi grisul, amesteci bine si la urma pui galbenusul. Amesteci din nou foarte bine si apoi lasi amestecul asa pentru cinci minute ca sa se umfle grisul. Intre timp s-a facut si supa, scoti zarzavaturile si cu lingurita inmuiata in apa rece, iei din compozitia de galuste si le dai drumul incet in supa. Binenteles, focul trebuie sa fie mic. Cand incep galuscutele sa se ridice, torni putina apa rece, acoperi oala si lasi sa fiarba.
  • In farfurie pui atat galuste, cat si morcovi si cartofi. Eu arunc si ardeii grasi dupa ce s-au fiert. Presari patrunjel!
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:54
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi