« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Ciorba Marghirita

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Ciorba Marghirita Imprimare Email
Scris de Angela Ene   

Reteta: Ciorba "Marghirita"

Ingredientele retetei culinare:

=> 1/2 kg mate subtiri de miel

=> 1 ficat miel

=> 1/2 cana de unt sau margarina (150 g)

=> 16 cepe verzi

=> 2 oua

=> marar, patrunjel

=> 3 l apa

=> 6 linguri de orez

=> 1 lamaie

=>  putin otet

=> piper, sare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Se spala bine matele, si in interior si in exterior, in mai multe ape si se pun pentru putin timp in otet. Se clatesc bine si se storc. Se pune apa intr-o oala si, cand clocoteste, se pun inauntru matele si ficatul, lasandu-le sa fiarba timp de 1/2 ora. Apoi se scot afara, storcandu-se, si se taia si ea.
  • Untul se incalzeste si se caleste in el ceapa tocata; se adauga ficatul si matele, putin piper si verdeata tocata. Se calesc putin in oala in care veti face ciorba si apoi se adauga apa in care ati fiert matele si ficatul. Se lasa la fiert, la foc mic, circa 1/2 ora. Apoi se pune orezul si se fierbe inca 20 minute. Se ia oala de pe foc. Se bat ouale intr-un castronel, adaugand zeama de lamaie si putina zeama de la ciorba. Se rastoarna totul in oala si se amesteca in continuare. Se serveste fierbinte.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:05
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi