« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Ciorba de raci oltenesti

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Ciorba de raci oltenesti Imprimare Email
Scris de Victoria Ene, loc. Caracal   

Reteta: Ciorba de raci oltenesti

Ingredientele retetei culinare:

=> 10-12 raci ( ardei ) uscati

=> zarzavat de ciorba
(morcov, pastarnac, telina, ceapa )

=> 1 fir de praz

=> rosii

=> 4-5 linguri faina

=> 4-5 linguri ulei

=> cimbru uscat

=> 1 lingura orez

=> 1 lingura gris

=> 1 legatura patrunjel

=> un fir leustean

=> condimente, sare, piper

=> 1 l bors sau zeama de varza
sau zeama de castraveti acriti la soare

 

Prepararea retetei culinare:

  • Cureti zarzavatul, il toci si-l calesti in 2 linguri de ulei. Adaugi 11,5 l de apa si orezul. Lasi sa fiarba in continuare. Cureti ardeii cu grija (sa nu-i rupi) de cotoare si seminte, ii oparesti pentru a deveni elastici, apoi ii umpli cu o compozitie pregatita asa: pui intr-o tigaie cu peretii grosi faina si grisul sa se caleasca impreuna cu 4 linguri de ulei. Torni cate putina zeama de supa si amesteci mereu pana cand vei obtine o coca elastica. Potrivesti coca de sare si piper si cu ea vei umple ardeii. Ardeii astfel umpluti ii pui in ciorba si fierbi totul la foc mic.
  • Adaugi rosiile tocate marunt si zeama de varza sau borsul. La sfarsit presari patrunjel tocat si putin cimbru.
  • Este o ciorba picanta si gustoasa!
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:18
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii  

 
-2 #3 Lucia 28-03-2011 10:48
Asta nu e ciorba olteneasca. De raci nici macar atat. E un amestec de ingrediente si cam atat... Oltenii fac ciorba numai cu zeama de varza si toate ingredientele sunt fierte in ea. Fara orez, nu are ce cauta in aceasta reteta!!
Citat
 
 
+1 #2 Retetele Bucatarului 13-11-2009 01:37
Mai Dan ...raci=ardei.. .sper ca ti-am rezolvat problema...spor la gatit si POFTA MARE :D
Citat
 
 
-1 #1 Dan Bucur 29-10-2009 11:32
Totul este OK dar ce se intampla cu racii ? Ardei umpluti cu coca as fi foarte curios sa vad ce iese ! La ingrediente nu apare nici un ardei ...
Probabnil sunt doua retete amestecate ?

Dan
Citat
 

Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi