« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Ciorba de miel

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Ciorba de miel Imprimare Email
Scris de Ecaterina Iosca, Alexandria   

Reteta: Ciorba de miel

Ingredientele retetei culinare:

=>  carne de miel cu mai mult os

=> legume

=> orez

=> sare

=> zeama de varza sau bors

=> smantana

=> ou

=> leustean verde

Prepararea retetei culinare:

  • Pentru ciorba avem nevoie de carne de miel cu mai mult os, se poate folosi capul, gatul, cap de piept, sir, partea jos a picioarelor. Se curata carnea de firele de lana prin parlire, se spala in mai multe ape, apoi se portioneaza si se lasa 15 minute in apa. Zarzavatul se curata, se taie marunt si se caleste in putin ulei; apoi se adauga carnea si apa in care a stat, o lingurita de sare si se fierbe pana cade carnea de pe os.
  • Cand este aproape gata, se pune orezul, se annesteca bine ca sa nu se prinda de fundul oalei. Ciorba se acreste dupa gust, zeama de varza sau borsul se fierb separat. Se drege cu smantana batuta cu ou si se pune leustean verde. Din capul si maruntaiele mielului se obtin cam 8-9 l ciorba, celelalte componente se adauga in functie de cat de deasa vrem sa fie ciorba.
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:07
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi