« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Ciorba de burta

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Ciorba de burta Imprimare Email
Scris de Silvia Istudor   

Reteta: Ciorba de burta

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 si 1/2 kg burta de vita

=> 2 oase sau 1 picior de vita

=> 2 morcovi

=> 2 cepe

=> 1 telina

=> patrunjel

=> piper

=> dafin

=> sare

=> otet

=> 2 galbenusuri

=> smantana

Prepararea retetei culinare:

Burta spalata si curatata se pune la fiert impreuna cu oasele. Dupa ce a dat un prim clocot, se arunca apa, se spala din nou si se pune iar la fiert cu putina sare. Se lasa sa fiarba 6-8 ore pana se inmoaie bine. Cand burta este aproape fiarta se adauga zarzavatul, piperul si o foaie de dafin. Cand burta a fiert, se taie in fasii subtiri, se asaza intr-o oala si se toarna si zeama strecurata in care a fiert. Se pune din nou pe foc, iar dupa zece minute se drege ciorba astfel: intr-un vas se vor amesteca galbenusurile cu smantana si o jumatate de lingura cu faina, subtiindu-se cu zeama in care a fiert burta. Se toarna peste ciorba din oala si se potriveste de sare si otet.

Notite:

Avand in vedere ca burta fierbe greu se pune la fiert cu o zi inainte sa fie pregatita.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Joi, 06 Ianuarie 2011 00:28
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi