« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete ciorba Retete ciorba - Bors de vara

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete ciorba - Bors de vara Imprimare Email
Scris de Mihaela Dumitru   

Reteta: Bors de vara

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 morcov

=> o ceapa

=> un dovlecel

=> 2-3 cartofi

=> 1 ou

=> leustean, tarhon, marar, patrunjel

=> 3-4 rosii

=> o mana de fasole pastai galbena

=> 250 ml bors

=> 2-3 linguri de smantana

=> sare, piper

 

Prepararea retetei culinare:

Speli foarte bine si cureti toate legumele. Tai ceapa si o pui la calit in putin ulei. Dupae ce s-a inmuiat adaugi morcovul dat pe razatoare (sau taiat cubulete, cum vrei), cartofii taiati si pastaile rupte. Le lasi cateva minute sa se caleasca impreuna, apoi adaugi apa cat sa le acopere si le lasi sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugi si dovleceii, si lasi sa dea 2-3 clocote si apoi adaugi borsul fiert separat. Ai grija, ca in acest moment borsul se va acri. Lasi sa dea 2 clocote, gusti de acru, potrivesti de sare si piper si apoi pui rosiile decojite. Lasi sa fiarba si apoi tragi oala de pe foc. Bati oul foarte bine, amesteci cu smantana si dregi borsul, apoi presari verdeata tocata marunt.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 23:55
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi