« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Vrabioara de vitel

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Vrabioara de vitel Imprimare Email
Scris de Malcea Valentina   

Reteta: Vrabioara de vitel

Ingredientele retetei culinare:

=> 700g vrabioara de vitel

=> 50g unt

=> 2-3 linguri ulei de masline

=> 1 lingura sos de soia

=> 1 lingura otet balsamic

=>  1 lingura mustar

=> 1 lingurita zahar

=> 1 varf de cutit nucsoara macinata

=> 300g malai

=> sare si piper

Prepararea retetei culinare:

Puneti la fiert 1 l apa cu 1 lingurita rasa sare si cand apa incepe sa fiarba in clocot, puneti malaiul, amestecand incontinu cu un tel. Lasati mamaliga sa fiarba la foc mic, circa 20 de minute, amestecand-o din cand in cand. Rasturnati-o, apoi intr-o tava si, dupa ce s-a racit, taiati-o in felii de circa 2 cm grosime. Amestecati intr-un castron sosul de soia cu otelul balsamic, uleiul, zaharul, nucsoara si ceva sare. Curatati vrabioara de pielite si tendoane, ungeti-o cu putin mustar si unt si presarati-o cu sare si piper. Puneti-o pe gratarul incins si frigeti-o pana ce se patrunde bine si se rumeneste frumos pe toate partile. Puneti pe gratar si feliile de mamaliga si frigeti-le cate 5 minute pe fiecare parte. In timp ce carnea si mamaliga se frig pe gratar, ungeti-le din cand in cand cu sosul pregatit.

Notite:

Serviti vrabioara taiata in feliute subtiri, puse pe feliile de mamaliga.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:49
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi