« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Tocanita de Bacau

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Tocanita de Bacau Imprimare Email
Scris de Luminita Florea, loc. Bacau   

Reteta: Tocanita de Bacau

Ingredientele retetei culinare:

=> 600 g carne de vita

=> 10 cepe de marime potrivita

=> un varf de cutit de faina alba

=> 8 rosii

=> 3 ardei grasi

=> un pahar vin alb demisec

=> sare

=> piper

Prepararea retetei culinare:

Cureti carnea de pielite, o speli, o lasi sa se zvante, o tai in bucatele si o inabusi cu ceapa curatata, spalata si taiata pestisori, cat mai subtiri, in ulei incins. Potrivesti de sare si piper, dupa gust si lasi la foc pana cand ceapa capata o culoare usor aurie. Adaugi ardeii curatati de seminte si de cotoare, taiati fideluta, precum si 4 rosii decojite si maruntite.

Lasi sa fiarba la foc mic, pang cand carnea este bine patrunsa. Stingi totul cu paharul de vin, adaugi si celelalte 4 rosii decojite si taiate in bucatele si lasi sa fiarba pang cand sosul scade bine. Inainte de a opri definitiv focul, subtiezi faina cu un pic de apa si o torni peste mancare. Lasi sa mai dea doua clocote si apoi stingi focul.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:42
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi