« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Tocana siciliana

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Tocana siciliana Imprimare Email
Scris de Daniela Moniga   

Reteta: Tocana siciliana

Ingredientele retetei culinare:

=> 800 g carne (porc si vitel)

=> 3 linguri ulei

=> 25 g unt

=> 1 ceapa

=> 2-3 catei de usturoi

=> 3 ardei

=> 1 legatura patrunjel verde

=> 2 foi de dafin

=> coaja de lamaie

=> 500 g rosii

=> 2 pahare vin alb

=> 100 g masline

Prepararea retetei culinare:

Tai carnea in bucati, cam de 5/5 cm si le rumenesti in unt amestecat cu untdelemn. Pui sare si piper, adaugi ceapa tocata, usturoiul sfaramat, ardeii taiati felii, patrunjelul, foile de dafin si doua bucati de coaja de lamaie. Stingi cu doua paharele de vin si lasi sa fiarba 15 minute. Adaugi rosiile curatate de samburi si de pielita si taiate felii, 100 g masline negre fara samburi si 1/2 l apa sau supa. Continui fierberea inca 45 minute pana ce carnea este bine fragezita, apoi torni intr-o farfurie mare, peste 200 g orez fiert in multa apa si strecurat.

Notite:
PRET: 20 LEI - 4 portii
PREGATIRE: 75 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:40
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi