« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Rulada de miel

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Rulada de miel Imprimare Email
Scris de Marga Kreiss   

Reteta: Rulada de miel

Ingredientele retetei culinare:

=> 100 g ulei

=> pulpa din fata a mielului

=> 3-4 oua fierte tari

=> circa 1 kg spanac

=> 2-3 linguri de faina

=> 2-3 oua crude

=>  sare, piper

=> cimbru sau aromatizante speciale

=> 2-3 cepe uscate

=> usturoi

Prepararea retetei culinare:

Se dezoseaza pulpa, iar carnea se bate astfel incat sa se intinda cat mai mutt posibil, dar sa aiba o grosime uniforma de 1-2 cm. Se unge cu margarina, apoi se presara sare si mirodeniile. Separat, se toaca foarte marunt ceapa, se caleste in ulei in care se adauga spanacul oparit in prealabil si tocat. Se caleste amestecul cam 15 minute, dupe care se adauga faina, sare si mirodenii si se amesteca in continuare.

Se lasa la racit si apoi se adauga ouale crude. Acest amestec se intinde pe foaia de carne, lasandu-se marginile libere de jur-imprejur. Pe o latura se pun ouale fierte, taiate jumatati si se ruleala cu atentie. Rulada se infasoara in hartie de pergament unsa cu grasime sau chiar intr-o bucata de tifon, dupe care se leaga cu ate. In tava puneti doua cani de apa si 100 g ulei, sare, mirodenii si usturoiul taiat bucati. Se tine la cuptor, la foc mic, circa o ora, pana se rumeneste pe toate partile. In timpul coacerii, daca este nevoie, se mai adauga apa. Se lasa pana a doua zi la racit, dupa care se desface de invelisul de pergament sau tifon si se taie felii.

Se poate consuma rece sau, dupa taierea in felii, se poate incalzi usor.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:23
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi