« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Piept de miel umplut cu garnitura de sos de gulii

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Piept de miel umplut cu garnitura de sos de gulii Imprimare Email
Scris de Minerva Lupean   

Reteta: Piept de miel umplut cu garnitura de sos de gulii

Ingredientele retetei culinare:

=> costitele si cotlet de miel

=> unt

=>  umplutura de drob

=> praf de rosmarin

=> magheran

=> o lingura de mustar

=> 4 gulii

=> sare

=> o lingura faina

=> 200 ml lapte

=> 100 g telemea desarata

=> un galbenus, smantana

Prepararea retetei culinare:

De la jumatate de miel taiem pulpele din fata si spate, ramanand costitele si cotletul. Aceasta este partea pe care o pregatim astfel: din 20 in 20 de cm, despartim usor invelisul de carne pana la oasele coastelor, sa ramana doar in 3 parti prinse. Se va forma un plic pe care il umplem cu umplutura de drob, il coasem cu o ata si ungem cu grasime, apoi o dam la cuptor. Cand friptura este rumenita bine, o ungem cu unt pentru aroma si o mai lasam 2-3 minute la cuptor. Pentru un gust bun, o presaram cu un praf de rosmarin cu magheran sau o lingura de mustar. Se serveste cu sos de gulii, care se face in felul urmator:

4 gulii curatate, taiate cubulete mici, se fierb in putina apa cu sare, se face un sos alb dintr-o lingura faina, 200 ml lapte, 100 g telemea desarata, un galbenus. Se fierbe sosul cu guliile amestecand mereu; cand este gata punem 100 g smantana.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:23
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi