« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Miel la frigare

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Miel la frigare Imprimare Email
Scris de Irina Madgeriu   

Reteta: Miel la frigare

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 miel intreg

=> 250 untura (sau unt)

=> 2-3 linguri de condimente Biovegetal

=> o maciulie de usturoi

=> piper

Prepararea retetei culinare:

  • Din mielul intreg se pun la o parte maruntaiele si prapurul pentru drob. Se spala bine mielul prin interior si pe exterior. Usturoiul se piseaza si se freaca bine cu 2-3 linguri de Biovegetal si, daca preferati mai picant, punetio jumatate de lingurita rasa de piper. La locul äfaptei", la iarba verde, pregatiti numai frigarea si jarul. Ciopliti o frigare cu varful ascutit dintr-o creanga mai solida si dreapta. Se infige frigarea sub codita mielului si se scoate pe gura, apoi se fixeaza bine corpul in frigare infasurandu-l cu o sfoara, sau legandu-i numai picioarele si mijlocul de frigare. Mielul trebuie sa stea fix pe frigare, sa nu alunece de pe aceasta in timpul friptului, cand frigarea se roteste. In burta mielului se infige o tepusa de lemn curat, de-a latul, ca sa-i desfaca abdomenul siá sa-l expuna caldurii focului.
  • Cautati o groapa sau sapati una, ridicati marginile cu pietre daca nu este suficient de adanca si faceti un foc puternic din lemne sau din carbune special. Cand a ramas numai jaraticul, intindeti-l pe toata suprafata gropii, ca sa cuprinda mielul, si instalati frigarea pe suporturi din pietre. Jarul nu trebuie sa atinga carnea. Luati-va alaturi vasul cu untura si invartiti frigarea deasupra jarului, la inceput mai incet, apoi tot mai repede ca sa se friga camea uniform. Din cand in cand inmuiati in untura pamatuful de pene si uneti carnea. Cand s-a rumenit mielul si este bine patruns... petrecerea poate sa inceapa. Taiati repede friptura in bucati mici, pe o tava metalica, puneti alaturi ceapa verde, ridichie, paharul de vin sau bere si... pofta buna sigur va fi!
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:58
 

Adaug─â comentariu


Codul de securitate
Actualizeaz─â


Pastrare gutuie

á...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

á...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

á...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

á...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi