« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Miel la frigare

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Miel la frigare Imprimare Email
Scris de Irina Madgeriu   

Reteta: Miel la frigare

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 miel intreg

=> 250 untura (sau unt)

=> 2-3 linguri de condimente Biovegetal

=> o maciulie de usturoi

=> piper

Prepararea retetei culinare:

  • Din mielul intreg se pun la o parte maruntaiele si prapurul pentru drob. Se spala bine mielul prin interior si pe exterior. Usturoiul se piseaza si se freaca bine cu 2-3 linguri de Biovegetal si, daca preferati mai picant, punetio jumatate de lingurita rasa de piper. La locul „faptei", la iarba verde, pregatiti numai frigarea si jarul. Ciopliti o frigare cu varful ascutit dintr-o creanga mai solida si dreapta. Se infige frigarea sub codita mielului si se scoate pe gura, apoi se fixeaza bine corpul in frigare infasurandu-l cu o sfoara, sau legandu-i numai picioarele si mijlocul de frigare. Mielul trebuie sa stea fix pe frigare, sa nu alunece de pe aceasta in timpul friptului, cand frigarea se roteste. In burta mielului se infige o tepusa de lemn curat, de-a latul, ca sa-i desfaca abdomenul si  sa-l expuna caldurii focului.
  • Cautati o groapa sau sapati una, ridicati marginile cu pietre daca nu este suficient de adanca si faceti un foc puternic din lemne sau din carbune special. Cand a ramas numai jaraticul, intindeti-l pe toata suprafata gropii, ca sa cuprinda mielul, si instalati frigarea pe suporturi din pietre. Jarul nu trebuie sa atinga carnea. Luati-va alaturi vasul cu untura si invartiti frigarea deasupra jarului, la inceput mai incet, apoi tot mai repede ca sa se friga camea uniform. Din cand in cand inmuiati in untura pamatuful de pene si uneti carnea. Cand s-a rumenit mielul si este bine patruns... petrecerea poate sa inceapa. Taiati repede friptura in bucati mici, pe o tava metalica, puneti alaturi ceapa verde, ridichie, paharul de vin sau bere si... pofta buna sigur va fi!
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:58
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi