« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Limba cu sos de legume

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Limba cu sos de legume Imprimare Email
Scris de Angela Beldean, Tg. Mures   

Reteta: Limba cu sos de legume

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 limba de vita

=> 2 morcovi

=> 2 radacini patrunjel

=> 1 telina

=> 100 ml lapte

=> 50 ml vin alb

=> 1 pastarnac

=> 2 cepe

=> 100 ml smantana

=> 1 lingura faina

=> 1 lingura unt

=> sare

Prepararea retetei culinare:

Speli limba si o pui la fiert. Dupa 20 de minute, o scoti din apa, o cureti de pielea grasa si o pui din nou la fiert, impreunti legumele curate spalate, taiate in bucati maril. Cand limba a fiert suficient, o scoti din apa si o tai in felii cu grosimea de 2 cm. Topesti untul intr-o craticioara si adaugi faina, pe care o calesti foarte putin. Stingi cu laptele si lasi sa fiarba 10 minute. Legumele se paseaza si o torni in acest sos. Adaugi si vinul, lasi sa fiarba inca 10 minute. Daca sosul este prea gros, poi subtia cu putina apa in care a fiert limba cu legumele. Potrivesti de sare si torni sosul peste limba.
Optional, in sos poti adauga si smantana.

Notite:
PRET: 3,5 LEI - 1 portie
PREGATIRE: 15 minute

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:32
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi