« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Drob de miel in aluat

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Drob de miel in aluat Imprimare Email
Scris de Crina Misca   

Reteta: Drob de miel in aluat

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL:

=> 1 si 1/2 cana de faina

=> 2 oua

=> sare

UMPLUTURA:

=> maruntaie de miel

=>1 ceapa

=> 3 oua + 1 ou

=> 1 legatura patrunjel

=> 2 felii de paine

=> 1 ceasca lapte

=> 2 linguri smantana

=> sare

=> piper

Prepararea retetei culinare:

Speli maruntaiele si le pui la fiert in apa cu sare pentru 25 de minute. Cureti ceapa, o tai marunt si o inabusi in ulei cu putina sare. Dupa ce a fiert carnea, o treci impreuna cu ceapa inabusita prin masina de tocat. Adaugi apoi in compozitia obtinuta cele 3 oua, painea inmuitata in lapte si presata bine, verdeata tocata, smantana, sare si piper dupa gust si omogenizezi.

Pregatesti apoi foaia de aluat: amesteci faina cu ouale, pui un praf de sare, apa cata iei intr-o coaja de ou si framanti pana iti iese un aluat elastic. Intinzi apoi 2/3 din aluat intr-o foaie de 5 mm grosime cu care tapetezi o cratita sau o forma rotunda unsa cu margarina si pui compozitia de carne. Foaia de aluat trebuie sa treaca putin peste marginile formei. Din treimea de aluat ramasa opresti o bucata ca sa formezi un sul, apoi intinzi o foaie rotunda pe care o tai triunghiuri. Asezi apoi bucatile de aluat taiate peste compozitia de carne astfel incat sa se suprapuna marginile laterale. Asezi sulul de aluat pastrat in forma de melc in mijlocul drobului si strangi marginile foii in tava. Ungi drobul cu ou batut si-l dai la cuptor pentru 40 de minute.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:44
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi