« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Cotlet de vitel cu conopida si sos de hrean

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Cotlet de vitel cu conopida si sos de hrean Imprimare Email

Reteta: Cotlet de vitel cu conopida si sos de hrean

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 cotlete de vitel;

=> 1 conopida potrivita;

=> 2 linguri hrean proaspat ras;

=> 1 lingura mustar;

=> 2 galbenusuri;

=>  1 catel usturoi;

=> 200g smantana;

=> 50 ml ulei;

=> 1 legatura patrunjel;

=> sare si piper dupa gust

Prepararea retetei culinare:

Desfaceti conopida in buchetele, puneti apa pe foc iar dupa ce incepe sa fiarba in clocot introduceti conopida. Dupa 5 minute scoateti buchetelele de conpida si lasati-le sa se scurga. Ungeti cotletele cu ulei, presarati-le cu sare si piper si puneti-le pe un gratar bine incins. Frigeti-le pana se patrund bine si se rumenesc frumos pe ambele parti. Tot pe gratar puneti si conopida semifiarta, stropita si ea cu ulei si presarata cu sare si piper. Frigeti buchetelele de conopida 10 minute, intorcandu-le pe toate partile.

Sosul: Pentru sos amestecati intr-un castron galbenusurile cu 2-3 linguri de ulei, apoi adaugati hreanul proaspat dat pe razatoare mica, usturoiul pisat, mustarul si la sfarsit se va pune smantana si patrunjelul tocat marunt.

Notite:

Serviti cate un cotlet la o portie cu 4-5 buchetele de conopida, 3-4 linguri de sos si garnitura de cartofi copti in coaja, unsi cu unt.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:48
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi