« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete carne Retete carne - Budinca de dovlecei cu orez si carne

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete carne - Budinca de dovlecei cu orez si carne Imprimare Email

Reteta: Budinca de dovlecei cu orez si carne

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 dovlecei

=> 200 g carne de vita

=> 3 linguri orez

=> 3 lingurite unt

=> 2 linguri pesmet

=> 1 legatura patrunjel

=> sare

=> piper

Prepararea retetei culinare:

Speli dovleceii, ii cureti de coaja, ii tai rondele pe care le pui la fiert in apa cu sare, iar carnea o fierbi separat in apa rece. Inabusi apoi orezul (ales si spalat) in 2 lingurite de unt cu 1 cana de apa si verdeata tocata. Pui sare si pieper dupa gust si ai grija sa amesteci ca sa nu se lipeasca. Lasi dovleceii fierti sa se scurga intr-o strecuratoare, iar carnea fiarta o treci de doua ori prin masina de tocat si o amesteci bine cu o lingurita de unt. Intr-un vas rezistent la caldura sau o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet asezi un strat de dovlecei, unul de orez, unul de carne, iar ultimul de dovlecei. Pui vasul intr-o tava cu apa si le dai la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit. Cand e gata, rastorni budinca pe un platou si o presari cu verdeata tocata.

Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 20:45
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi