« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete aperitive Retete aperitive - Tarta aperitiv

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete aperitive - Tarta aperitiv Imprimare Email
Scris de Adrian Calin Vantiu, Cluj-Napoca   

  

Reteta: Tarta aperitiv

Ingredientele retetei culinare:

Pentru aluat:

=> 150 g margarina

=> 1 ou

=> 500 g faina alba

=> sare, piper alb

=> busuioc

Pentru umplutura:

=> 500 g ficatei de pui

=> 300 g ciuperci din conserve

=> 300 g cascaval

=> 1 ceapa

=> sare

=> maghiran

=> putin hrean ras

=> boia iute

Pentru omogenizare:

=> 2 oua

=> 200 g faina alba

=> apa minerala

=> 1 lingura mustar

=> sare

=> piper alb

=> patrunjel verde

 

 

Prepararea retetei culinare:

      Pregatesti aluatul asa: din margarina, ou, faina, sare si piper faci un aluat consistent; daca nu se leaga, adaugi putina apa. Incorporezi busuiocul si lasi la rece 30 de minute. Apoi, intinzi o foaie si o asezi intro tava unsa si tapetata, intepand aluatul cu furculita.
     Pregatesti umplutura asa: speli ficateii de pui, ii fierbi in apa cu maghiran (fare sare), apoi ii scurgi si ii tai cubulete. La fel tai cascavalul si ciupercile. Maruntesti ceapa si amesteci toate ingredientele, condimentand dupa gust. Le asezi unform peste aluat.
     Pregatesti aluatul de omogenizare asa: amesteci ouale, faina, mustarul, apa minerala si faci un aluat mai gros de clatita. Incorporezi frunzele de patrunjel si acoperi tarta. Pui tava in cuptorul preincalzit si lasi tarta sa se coaca. O poti servi ca aperitiv cald, cu smantana sau ketchup, dar este delicioasa si rece, servita cu un sos de maioneza sau salata verde.

 
Notite:
Daca nu-ti plac ficateii de pui, poti apela la pastrama de pui. Poti sa incorporezi in amestec si bucati de castraveciori sau varza murata.

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:15
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi