« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete aperitive Retete aperitive - Sandvis cu salata de dovlecei copti

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete aperitive - Sandvis cu salata de dovlecei copti Imprimare Email
Scris de Florica Faur   

  

Reteta: Sandvis cu salata de dovlecei copti

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 dovlecei foarte tineri

=> 100 g margarina

=> sare, piper

=> 1 lingura smantana

=> zeama de lamaie

=>  rosii

=> frunze de patrunjel

=> o franzela
 

Prepararea retetei culinare:

       Coci bine dovleceii, ca pe vinete. Apoi ii cureti, ii toci pe suportul de lemn, apoi ii freci cu lingura de lemn cu margarina. Adaugi sare si piper dupa gust. Pentru a capata un gust si mai placut, poti adauga la sfarsit o lingura de smantana. De asemenea, tot pentru gust, poti acri aceasta salata cu zeama de lamaie. O dai la rece. Intre timp, tai din franzela felii subtiri, ca atare, sau decupezi din ele diferite forme : inimioare, iepurasi, semilune, ciupercute, braduti etc cu ajutorul formelor metalice. Ungi fiecare felie cu un strat subtire de margarina, apoi cu un strat de salata de dovlecei. Decorezi, fie cu felii de rosii, fie cu rosioare si frunze de patrunjel. le asezi pe platou pe frunze de salata verde.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:06
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi