« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete aperitive Retete aperitive - Conopida cu oua la cuptor

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete aperitive - Conopida cu oua la cuptor Imprimare Email

Reteta: Conopida cu oua la cuptor

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 conopida

=> 100 g unt

=> 2 oua

=> 4 linguri de pesmet

=> 1 legatura patrunjel verde

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

Speli bine conopida, o desfaci in buchetele si o pui la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute, iar separat fierbi ouale. Dupa ce conopida s-a fiert, o lasi sa se scurga, cureti si ouale si treci galbenusurile printr-o sita sau le dai pe razatoarea cu ochiuri mici. Asezi apoi buchetelele de conopida intr-o tava unsa cu unt, presari galbenusul pasat si dai totul la cuptorul incins in prealabil, dar lasi usa lui intredeschisa. Intre timp, rumenesti pesmetul in unt topit, apoi il presari peste conopida si mai lasi 10 minute. Dupa ce conopida s-a rumneit putin, scoti mancarea din cuptor, pui patrunjelul taiat fin si o servesti imediat.

Notite:
Adauga in apa in care fierbe conopida 2-3 linguri de lapte ca sa-si pastreze culoarea alba.
Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 01:16
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi