« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Retete aperitive Retete aperitive - Chiftea greceasca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.


Retete aperitive - Chiftea greceasca Imprimare Email
Scris de Artemizia Marcu   

  

Reteta: Chiftea greceasca

Ingredientele retetei culinare:

=> 250 g carne tocata de porc

=> 250 g carne tocata de miel sau vita

=> 1 ou

=> 100 ml lapte

=> sare si piper proaspat macinat

=> 75 g orez

=> 150 ml apa

Pentru umplutura:

=> 2 linguri patrunjel tocat

=> 1 catel usturoi tocat

=> 1 ceapa tocata (sa aiba circa 50 g, nu mai mult)

=> 100 g feta

=> 20 g unt

  

 

Prepararea retetei culinare:

       Pui la fiert orezul in apa fierbinte cu sare. Amesteci pana da in clocot, apoi dai focul la mic si lasi sa fiarba sub capac 12 minute. lei de pe foc si-l lasi acoperit inca 12 minute. Asta e in cazul in care folosesti orez cu bobul lung. Daca folosesti din cel cu bob rotund, modifici cantitatea de apa, pui ceva mai multa. Trebuie oricum sa fie fiert sau semifiert, si sa nu aiba apa deloc. Amesteci apoi carnea cu oul, laptele, orezul si condimentele.

      Umplutura o pregatesti asa: sfarami branza, o amesteci cu untul si usturoiul si apoi patrunjelul. Intr-o tava unsa pui un rand de carne, apoi o parte din umplutura, urmeaza un rand de carne, acoperind bine marginile, si tot asa pana termini cu carnea. De obicei eu impart umplutura in doua, deci imi ies trei randuri de carne si doua de umplutura. Pui si putin unt din loc in loc si dai la cuptorul incins aproxiamtiv 1 ora.

 
Notite:

Pofta buna!

Retete aperitive

Retete bauturi

Retete ciorba

Retete muraturi

Retete prajituri

Retete friptura

Retete garnituri

Retete carne

Retete peste

Retete paste

Panificatie-patiserie

Retete salate

Retete sosuri

Retete naturiste

Retete romanesti

Retete post

Retete copii

Retete legume

Retete pui

Retete pizza

Ultima actualizare în Miercuri, 05 Ianuarie 2011 00:21
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi