« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Covrigei de ou
Covrigei de ou

Autor: Scoanca Emilia, Brasov

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(3Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - covrigei de ou

Ingredientele retetei culinare:

=> 10 oua

=> 300g zahar

=> coaja de la 1 lamaie

=> 4 plicuri de zahar vanilat

=> 1 bob de drojdie cat 1 aluna

=> 1 lingurita rasa de sare

=> 100ml ulei

=> 50 ml esenta de rom

=> 8 pastile de zaharina

=> 1 varf de lingurita de bicarbonat de sodiu
amestecat cu amoniu

=> 1,3-1,5kg faina 


Prepararea retetei culinare:

          Freci drojdia cu sare foarte bine pana devine lichida. Adaugi zaharul si amesteci in continuare foarte bine. Pui coaja de lamaie, zaharul vanilat, apoi adaugi pe rand ouale. Pentru omogenizare bati bine amestecul cu o lingura de lemn. Incorporezi 500g faina si adaugi pe rand uleiul, romul si bicarbonatul. Amesteci totul foarte bine.

          Pui apoi pastilele de zaharina pisate si adaugi restul de faina, astfel incat sa obtii un aluat tare, elastic, pe care il poti modela. Bati apoi de masa, cam de 100 de ori acest aluat. Formezi covrigei mari, grosi, cu diametrul foarte mare. Cand clocoteste pui cate 3-4 covrigei, pe care ii fierbi 4-5 minute. Ii scoti apoi tava, la foc tare pana prind culoare. Ii pui in tava la distanta mare pentru ca in timpul coacerii cresc.

Notite:

Sunt foarte gustosi si ii poti pastra in pungi de hartie mai mult timp.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:50:58 +0100
Vizualizata:
2959

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
Guest Comments available: Lu 25 apr 2016 18:13:46 +0200
6056
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 140 vizitatori online