« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Prajituri Cornulete cu gem

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cornulete cu gem
Cornulete cu gem

Autor: Victorita Sandu

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(4Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cornulete cu gem

Ingredientele retetei culinare:

=> 600g faina

=> 250g untura

=> 3 oua

=> 200g smantana

=> 150g zahar pudra

=> 300g miez de nuca

=> 200g gem de caise

=> 1 plic zahar vanilat

=> un varf de cutit sare

 


Prepararea retetei culinare:
           Din faina, 150g untura, galbenusuri, smantana si sare framantati un aluat care se imparte in sase. Intindeti fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire ( circa 2-3 mm ). Ungeti foile de aluat cu untura ramasa, rulati-le si lasati-le la rece 30 de minute. Taiati apoi fiecare rulou de aluat in 10-12 bucati si intindeti din nou foi subtiri (2mm). Umpleti aceste foi cu un amestec facut din albusurile batute spuma impreuna cu zaharul, miezul de nuca, gemul si zaharul, miezul de nuca, gemul si zaharul vanilat. Rulati-le si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei. Coaceti-le in cuptor la foc potrivit, pana ce se rumenesc. Cand s-au racit, presarati-le cu zahar pudra.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:50:04 +0100
Vizualizata:
2409

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 66 vizitatori online