« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Prajituri Cornete umplute

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cornete umplute
Cornete umplute

Autor: Bogdan Liliana - Cincsor, Fagaras

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(4Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cornete umplute

Ingredientele retetei culinare:

ALUATUL

=> 250g untura

=> 250ml apa

=> 650g faina

=> 1 varf de cutit sare

CREMA

=> 1l lapte

=> 125g faina

=> 200g zahar

=> 1 lingurita esenta de vanilie


Prepararea retetei culinare:
          Reteta culinara - Pentru aluat se amesteca toate ingredientele. Din aluatul obtinut se intinde o foaie de aluat pe forme speciale din tabla. Se pun cornetele in tava neunsa si acesta se pune la cuptor pana cand se rumenesc, apoi se lasa cateva minute la racit si se scot cornetele de pe formele de tabla. Pentru crema se amesteca faina cu zaharul, se adauga esenta de vanilie, apoi se pune laptele, putin cate putin, ca sa nu se formeze cocoloasele. Se pune compozitia la foc potrivit si se amesteca mereu, pana se ingroasa. Crema se lasa putin la racit. Cu crema calduta se umplu cornetele reci.
Notite:
Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
10 serviri
Cantitate:
2.5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:49:59 +0100
Vizualizata:
3898

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
Vizitator Comments available: Jo 20 aug 2009 22:30:54 +0200
De unde as putea procura formele pentru cornete? Multumesc Irina
Liliana Comments available: Mi 26 aug 2009 00:35:04 +0200
La orice magazin / supermarket care vinde si produse de bucatarie...oale, tigai, tave etc
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 145 vizitatori online