« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Chec de cacao
Chec de cacao

Autor: Muntean Cristina, Deva

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - chec de cacao

Ingredientele retetei culinare:

=> 400g unt

=> 800g zahar

=> 100g cacao

=> 200ml lapte

=> 700g faina

=> 6 oua (separi galbenusurile de albusuri)

=> 1. 1/2 pachet praf de copt

=> 1/2 lamaie 


Prepararea retetei culinare:

           Se fac 2 compozitii. La compozitia 1 pui pe foc 400g unt 80%, 800g zahar, 100g cacao, 200ml lapte. Se tin pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Opresti din cantitate 10-12 linguri, pentru glazura. In compozitia 1, dupa ce s-a racit, pui galbenusurile, apoi adaugi cate o lingura de faina alternand cu una de albus, incorporandu-se usor pana termini toata cantitatea de faina si albus.

           La sfarsit adaugi praful de copt, stins cu zeama de lamaie. Iei doua forme de cozonac (chec), le ungi cu unt si le presari cu faina. Torni aluatul, il dai la cuptor si il lasi la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul il incingi inainte. Incerci cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata. Dupa ce asezi checurile pe paltou, le ungi cu glazura pastrata din compozitia 1.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:49:23 +0100
Vizualizata:
2245

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 60 vizitatori online