« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Prajituri Chec cu mac, insiropat

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Chec cu mac, insiropat
Chec cu mac, insiropat

Autor: Pamfil Loredana, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta chec cu mac, insiropat, combate insomnia si starile de agitatie

Ingredientele retetei culinare:

PENTRU CHEC:

=> 200g faina

=> 200g zahar

=> 200g margarina

=> 4 oua

=> 3 linguri lapte degresat

=> 50g seminte de mac

=> 1/2 plic praf de copt

=> coaja rasa de la 1 lamaie

=> 1 varf de cutit sare

=> 1 lingura margarina si 1lingura faina pentru tava

PENTRU SIROP:

=> 100g zahar

=> 100ml apa

=> 4 linguri zeama de portocale

=> 1 lingura zeama de lamaie

=> 1 lingurita esenta de vanilie

 

 

 

 

 


Prepararea retetei culinare:
         Separi albusurile de galbenusuri. Freci spuma margarina cu zaharul, apoi adaugi treptat galbenusurile, coaja de lamaie, laptele, macul si faina cernuta impreuna cu praful de copt. Bati spuma albusurile cu sarea si le incorporezi in aluat, amestecand usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o tava de chec unsa cu margarina si tapetate cu faina si coci checul in cuptorul preincalzit, la foc mijlociu, timp de 45-50 de minute. Intre timp, fierbi siropul la foc mic, pana se ingroasa. Torni fierbinte in tava, peste checul racit. Il scoti din tava si il tai felii groase cand s-a racit.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:48:22 +0100
Vizualizata:
2042

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 57 vizitatori online