« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Prajituri Budinca de prune

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Budinca de prune
Budinca de prune

Autor: Necunoscut

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - budinca de prune

Ingredientele retetei culinare:

=> 300g prune

=> 50g unt

=> 1 lamaie

=> 1 lingurita scortisoara

=> 3 linguri zahar tos

=> 4 felii de paine alba sau cozonac

=> 100ml lapte

=> 2 linguri zahar praf

=> 2 oua

 


Prepararea retetei culinare:
             Reteta - Taiati prunele in sferturi sau in cubulete, eliminati samburii. Caliti timp de 5 minute prunele in 20g unt. Stropiti prunele cu ucul unei lamai, presarati-le cu scortisoara, cu zaharul tos si puneti-le din nou la foc potrivit, pentru 5 minute. Ungeti cu unt o tava rotunda pentru tarte. Turnati in tava prunele calite. Taiati painea in cubulete. Inmuiati cubuletele in lapte, apoi treceti-le prin ou batut si puneti-le in tava deasupra prunelor. Puneti tava la cuptor, la foc iute, pana cand cubuletele de paine se rumenesc. Presarati budinca cu zahar praf inainte de a fi servita.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
600g
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:47:57 +0100
Vizualizata:
1959

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
Bianka Comments available: Du 18 oct 2009 11:42:56 +0200
Vreau si poze.Daca nu am poze nu stiu ce fac si poate nu arata ca o budinca de Craciun
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 43 vizitatori online