« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Prajituri Bavareza din lapte si fistic

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Bavareza din lapte si fistic
Bavareza din lapte si fistic

Autor: Mirela Sandar, Craiova

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(12Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - bavareza cu lapte

Ingredientele retetei culinare:

=> 1l lapte degresat

=> 300g iaurt gras

=> 300ml frisca

=> 40g foi de gelatina

=> 100g zahar

=> 80g fistic


Prepararea retetei culinare:

           Puneti in apa rece gelatina la inmuiat, pentru 10 minute. Opariti fisticul cateva secunde, scurgeti-l pe un servet pentru a se absorbi toata apa si apoi zdrobiti-l mai mare. Puneti laptele la fiert cu zaharul si gelatina. Amestecati cu o lingura de lemn pana cand gelatina se dizolva complet. Lasati vasul la foc mic si amestecati din cand in cand, pana cand amestecul se ingroasa.

           Luati vasul de pe foc si lasati la racit. Intre timp, bateti frisca pana cand se tine bine pe tel. Puneti fisticul in laptele amestecat cu gelatina si cand compozitia s-a racit, adaugati frisca si iaurtul. turnati compozitia intr-o forma speciala cu inel la mijloc. Puneti forma pentru 8 ore la frigider. Rasturnati bavareza pe un platou si ornati-o cu fistic zdrobit si cu alte fructe de sezon.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Dificil
Portii:
10 serviri
Cantitate:
1,8 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
nespecificat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:47:27 +0100
Vizualizata:
2228

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 144 vizitatori online