« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
icon
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Baclava
Baclava

Autor: Veronica Bota - Deva

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(6Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - baclava

Ingredientele retetei culinare:

=> 400g foi de placinta

=> 250g miez de nuca macinat

=> 150g margarina

=> 150ml apa

=> 250g zahar

=> 150g miere

=> 1 lingurita scortisoara pudra

=> 1 lingurita esenta de vanilie

=> 1 lingurita esenta de rom

 


Prepararea retetei culinare:
          Se impart foile in 3 parti, se unge o tava cu margarina topita, apoi se pune o treime din foi in tava, ungandu-le pe fiecare cu margarina topita. Peste stratul de foi se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata bine cu scortisoara. Se pune un alt strat de foi unse si din nou nuca macinata. deasupra se pune ultimul strat de foi unse, apoi se portioneaza si se pune tava in cuptorul incins, pentru 60 de minute. Se insiropeaza cat este fierbinte cu un sirop fiert, facut din apa, zahar, miere si esente.
Notite:

Se serveste rece.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,4 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 16:47:17 +0200
Vizualizata:
1889

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

 ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

 ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

 ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

 ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 227 vizitatori online