« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
icon
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Baclava
Baclava

Autor: Veronica Bota - Deva

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(6Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - baclava

Ingredientele retetei culinare:

=> 400g foi de placinta

=> 250g miez de nuca macinat

=> 150g margarina

=> 150ml apa

=> 250g zahar

=> 150g miere

=> 1 lingurita scortisoara pudra

=> 1 lingurita esenta de vanilie

=> 1 lingurita esenta de rom

 


Prepararea retetei culinare:
          Se impart foile in 3 parti, se unge o tava cu margarina topita, apoi se pune o treime din foi in tava, ungandu-le pe fiecare cu margarina topita. Peste stratul de foi se pune jumatate din cantitatea de nuca macinata amestecata bine cu scortisoara. Se pune un alt strat de foi unse si din nou nuca macinata. deasupra se pune ultimul strat de foi unse, apoi se portioneaza si se pune tava in cuptorul incins, pentru 60 de minute. Se insiropeaza cat este fierbinte cu un sirop fiert, facut din apa, zahar, miere si esente.
Notite:

Se serveste rece.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1,4 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:47:17 +0100
Vizualizata:
1861

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 62 vizitatori online