« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Pasca rotunda
Pasca rotunda

Autor: Ildico Maria, Cluj Napoca

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(5Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - pasca rotunda

Ingredientele retetei culinare:

=> 175ml frisca

=> 300g zahar

=> 4 galbenusuri

=> 1 kg branza dulce de vaci, foarte bine scursa de zer

=> 1 lingura esenta de vanilie

=> 125g unt

=> 125g migdale

=> 125g fructe uscate taiate in cubulete (stafide, caise, smochine, curmale) 


Prepararea retetei culinare:

           Incalziti frisca intr-o cratita, pana la punctul de fierbere. In acest timp, bateti galbenusurile cu 50g zahar, pana cand aceste se dizolva si se obtine o compozitie cremoasa. In aceasta compozitie turnati, in suvoi subtire, frisca incalzita. Puneti vasul pe foc potrivit si amestecati incontinuu, timp de 5 minute, sau pana in momentul in care compozitia incepe sa fiarba. In acest moment turnati compozitia intr-un vas rece si lasati-o sa se raceasca pana la temperatura camerei, amestecanddin cand in cand. Adaugati vanilia. Puneti branza si untul intr-un castron si amestecati-le cu ajutorul unui mixer pana cand se obtine o compozitie omogena. Adaugati zaharul ramas si apoi, treptat, compozitia de galbenusuri racita.

          Amestecati mereu. Cand compozitia este omogena, se adauga migdalele, prajite si curatate de pielite, si celelalte fructe uscate. Tapetati cu hartie un vas mai inalt ( in Ucraina se folosesc pentru acest preparat vase de lut noi ) care se tapeteaza cu hartie de bucatarie si apoi se ung cu unt. In acest vas se toarna compozitia preparata si se pune la frigider pentru cel putin 24 de ore. Si mai bine este daca sta 48 de ore la rece. Dupa acest timp, se scoate din frigider si se rastoarna pe un platou mai mare. Se inlatura folia unsa si se orneaza pasca cu fructe uscate, cu bomboane colorate in forma de oua sau cu flori de primavara. De jur imprejur, se pun felii de portocale.

Notite:

Pentru a taia pasca in felii, se foloseste un cutit trecut mai intai prin apa fierbinte.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Dificil
Portii:
10 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Ukraine
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:57:00 +0100
Vizualizata:
1724

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 129 vizitatori online