« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Paine cu cereale
Paine cu cereale

Autor: Patric Elena, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(7Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - paine cu cereale

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g faina (de preferinta integrala)

=> 1 plic drojdie uscata

=> cate 100g seminte de floarea soarelui si dovleac decojite

=> 1 lingura ulei de masline

=> sare

=> 3 linguri ulei pentru tavi


Prepararea retetei culinare:

           Se cerne faina. In mijloc se face o adancitura, in care pui drojdia dizolvata si torni apa calduta in care ai adaugat sare dupa indicatia medicului. Cantitatea de apa difera in functie de tipul de faina folosit. Framanti aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini, incorporand in acelasi timp, treptat, semintele si uleiul de masline. Presari aluatul cu putina faina, acoperi castronul cu un servet si lasi aluatul sa creasca la cald, pana cand isi dubleaza volumul. Il imparti in doua bucati, pe care le modelezi in forma de suluri lungi cat tava de cozonac.

           Ungi cu ulei tavile si lasi aluatul la crescut pentru 20 de minute, pe aragaz, avand cuptorul incalzit la foc mic. Coci painile timp de 10 minute la foc iute, apoi la foc mijlociu, pentru 20-25 de minute. Scoti tavile din cuptor si le ungi cu 100ml apa, in care ai dizolvat 1 lingurita faina. Dupa ce painile s-au mai racit, le scoti din tavi si le lasi pe planseta, asezate pe o parte. Schimbi partea la fiecare 5 minute, pana cand painile se racesc complet. 

Notite:

Foarte buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:56:31 +0100
Vizualizata:
2360

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 130 vizitatori online