« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cozonaci aurii
Cozonaci aurii

Autor: Narcisa Tandarache, Galati

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(6Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cozonaci aurii

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg faina

=> 300g zahar

=> 5 oua

=> 250g nuca

=> 100g drojdie

=> 1 lingurita sare

=> mirodenii

=> 250 ml ulei

=> 4 linguri cacao

=> 300ml lapte   


Prepararea retetei culinare:

           Dintr-o ceasca de lapte, 1 lingurita zahar si drojdie faci o maia pe care o lasi 10 minute sa creasca. In laptele cald ramas dizolvi zaharul si adaugi ouale batute cu sare. Amesteci maiaua cu compozitia de lapte, apoi adaugi faina, mirodeniile. Framanti aluatul, incorporezi treptat grasimea si framanti pana se dezlipeste de maini. Lasi la crescut acoperit, in loc caldut, apoi formezi sulurile de cozonac pe care le umpli cu rahat, stafide, nuca, dupa dorinta. Asezi cozonacii in tava, ii ungi cu ou si-i dai la cuptor pentru 1 ora. Ii lasi sa se raceasca in aceeasi incapere.

Notite:

- Preparare: 45 min 

- Coacere: 1h 

- Racire: 2h - 3h

Incalzeste tava putin inainte sa pui cozonacii, pentru ca vor creste mai usor.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2,35 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:56:14 +0100
Vizualizata:
1910

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 129 vizitatori online