« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Muraturi Dulceata de caise coapte

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Dulceata de caise coapte
Dulceata de caise coapte

Autor: Mirabela Furtan, Brasov

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - dulceata de caise

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg zahar

=> 50 de caise potrivite ca marime

=> 3 linguri zeama de lamaie

=> 1l apa

=> apa de var


Prepararea retetei culinare:

            Spalati bine caise coapte si nelovite si le curatati de coaja cu un cutit bine ascutit. Se pun in apa de var timp de 3-4 ore, apoi se clatesc cu apa rece si se elimina samburii cu un betisor subtire si lung de aprox 15 cm. Se zvanta caisele, iar samburii ii spargi cu grija, sa ramana intregi si ii cureti de pileita. Se pun la fiert in apa clocotita, ii zvanti bine si ii pui cate unul in mijlocul fiecarei caise. Legi bine siropul iar la primele clocote se pune o lingura de zeama de lamaie. Cand siropul este bine legat tragi vasul pe marginea aragazului si-l lasi sa se linisteasca. Asezi caisele frumos in cratita si le mai lasi sa stea pe margine inca aproximativ 20 minute. Dupa aceea le pui la fiert la foc mic. In timpul fierberii nu amesteci deloc, doar misti cratita cu miscari rotative. Cand este pe jumatate legata adaugisi cele 2 linguri de zeama de lamaie.

Notite:

La incercare procedezi astfel: daca siropul sta bob si nu se imprastie, atunci dulceata este bine legata. Nu se pune conservant.

Borcanele se spala foarte bine si sterse cu o carpa uscata.

Se leg cu celofan sau le capacesti si le pastrezi in camara 2-3 ani.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
aprox 6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:17:48 +0100
Vizualizata:
1645

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 100 vizitatori online