« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Muraturi Dulceata de afine

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Dulceata de afine
Dulceata de afine

Autor: Daniela Tomescu, Petrosani

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(3Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - dulceata de afine

Ingredientele retetei culinare:

=> 1kg afine

=> 1kg zahar

=> 1 lamaie

=> facultativ vanilie


Prepararea retetei culinare:
         Se pun fructele intr-o strecuratoare, se curata de eventualele impuritati (frunzulite) si se spala sub un jet rapid de apa. Se asaza intr-un vas straturi alternative de fructe si zahar. Deasupra se presara un strat de zahar. Peste fructe se stoarce zeama de lamaie. Se pune vasul intr-un loc racoros, pana a doua zi. Se fierbe la foc mic pana se topeste zaharul, apoi se mareste flacara. Se scutura vasul din cand in cand si se inlatura spuma formata la suprafata. In timpul fierberii se poate adauga vanilie. Se toarna fierbinte in borcane bine spalate si uscate in cuptor, se lasa pe masa pana prinde un fel de pojghita, iar apoi se leaga cu celofan sau se capseaza.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
2,1 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:13:44 +0100
Vizualizata:
1720

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 110 vizitatori online