« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Muraturi Compot de dovlecei

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Compot de dovlecei
Compot de dovlecei

Autor: Migdan Loredana, Timisoara

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(9Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - compot de dovlecei

Ingredientele retetei culinare:

=> 4,5 kg dovlecei

=> 250 ml otet

=> 3l de apa

=> 1kg zahar

=> 2-3 lamai

=> 2 pliculete de zahar vanilat


Prepararea retetei culinare:
          Se curata coaja de la dovlecei, se taie cuburi si ii pui in 250ml otet ca sa nu-si schimbe culoarea. Ii tii 3 ore. Fierbi 3l de apa cu 1 kg zahar, 2-3 lamai cu coaja data prin razatoarea mica, iar miezul taiat marunt si 2 pliculete de zahar vanilat. Dupa trei ore speli dovleceii in doua ape reci si ii pui in sirop. Ii mai dai intr-un clocot si ii pui in borcane cu o aspirina la fiecare borcan de 800g. Se pastreaza intr-un loc rece.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
9 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:12:05 +0100
Vizualizata:
3304

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 90 vizitatori online