« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Microunde Pui cu orez si ciuperci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Pui cu orez si ciuperci
Pui cu orez si ciuperci

Autor: Mirela Cazanoz, Braila

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - pui cu orez si ciuperci; microunde

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 ceapa tocata

=> 1 ardei rosu gras tocat

=> 30 g unt

=> 250 g orez

=> 450 g supa de pui/concentrat de pui

=> 100 ml vin alb sec

=> 200 g ciuperci taiate

=> un varf de cutit sofran pudra/2-3 fire sofran

=> 300 g pui fiert taiat fasii

=> 60g mazare

=> 45 g cascaval ras

=> 1/2 lingurita sare

=> piper

=> felii de lamaie  


Prepararea retetei culinare:

            Folosesti caserola pentru microunde in care pui ceapa, untul, piperul si  acoperi cu folie de plastic pentru microunde, tragand marginea foliei pentru a lasa o deschizatura. Setezi cuptorul cu microunde pe puterea maxima si lasi 5 minute, amestecand (prin dechizatura facuta in folie) dupa jumatate din timp. Se adauga orezul, se acopera din nou si se tine iar la cuptor 2 minute pe maxim.

            Se adauga supa de pui, vinul, ciupercile si sofranul, se amesteca si se tine 6 minute pe maxim in cuptor sau pana fierbe. Se amesteca bine, se acopera din nou si se tine 7 minute pe mediu sau pana cand orezul absoarbe aproape tot lichidul, amestecand dupa 4 minute. Se adauga carnea de pui si mazarea, se acopera si se tine la cuptor 3 minute pe mediu si apoi se lasa la o parte 5 minute. Se adauga cascaval ras si se pune sare, piper dupa gust. Se orneaza cu felii de lamaie.

Notite:

Pentru o aroma mai patrunzatoare puteti folosii ciuperci din mai multe soiuri sau salbatice.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
1,7 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 23:11:56 +0100
Vizualizata:
1935

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 124 vizitatori online