« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Mancare cu peste Crap la cuptor cu lamaie

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Crap la cuptor cu lamaie
Crap la cuptor cu lamaie

Autor: Marilena Tarnadei, Miercurea Ciuc

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - crap la cuptor cu lamaie

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 crap

=> sare

=> ciuperci

=> 4 linguri ulei

=> putin piper

=> cimbru

=> 1 foaie dafin

=> o ceasca cu apa

=> o ceasca vin alb

=> 1 lamaie


Prepararea retetei culinare:

          Corpul se cresteaza usor oblic de 6-7 ori pe ambele parti, se sareaza putin si se lasa aproximativ 1 ora sa-si ia sarea necesare. In acest timp se prepara un pilaf clasic cu ciuperci, care in momentul cand este aproape gata se introduce in burta pestelui si se coase. Se pun 4 linguri ulei intr-o tava mai mare de cuptor, se asaza pestele la care s-a mai adaugat putin piper, cimbru, o foaie de dafin si se pune o ceasca cu apa. Se introduce in cuptorul incalzit la foc mic pentru circa 2 ore. Din cand in cand se mai adauga apa si se stropeste cu sosul format in tava. Cu circa 10 minute inainte de sfarsit, se pune o ceasca cu vin alb si 1/2 lamaie taiata in felii.

Notite:

Cand este gata se asaza pe platou, se orneaza cu jumatati de felii de lamaie in fiecare crestatura si se serveste, dupa preferinta, si cu mujdei si nelipsita mamaliguta aburinda.

Este bun si rece.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 21:31:20 +0100
Vizualizata:
1587

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 217 vizitatori online