« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cosulete cu rosii
Cosulete cu rosii

Autor: Elena Calinescu, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cosulete cu rosii

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 vinete potrivite

=> 1/4l ulei

=> o ceapa

 

 

 

PENTRU COSULETE:

=> 8-10 rosii

=> sare

=> salata de vinete

=> 1 ardei gras lunguiet

=> frunzulite de patrunjel 


Prepararea retetei culinare:

           4 vinete potrivite se coc la flacara aragazului, intorcandu-le pe toate partile. Dupa ce sunt bine coapte se indeparteaza coaja neagra, se taie cotorul si vinetele se pun pe un suport de lemn ca sa se scurga. Cat sunt calde se toaca bine cu un satar de lemn. Se pun imediat intr-un castron si se amesteca cu ulei turnat putin cate putin. Intra cam 1/4l ulei. Amestecam bine, bine, pana ce vinetele se albesc. O ceapa curatata se toaca marunt si se amesteca in salata, adaugandu-se putin ulei daca mai este cazul.

           Cosuletele de rosii se pregatesc astfel: 8-10 rosii se scobesc usor cu lingurita, se presara cu putina sare si se asaza cu gura in jos ca sa se scurga bine de zeama. Numai dupa ce s-au scurs bine le umplem cu salata de vinete. Pe post de "maner" va fi o fasie de ardei gras.

Notite:

 O frunzulita de patrunjel completeaza de minune decorul apetisantelor cosulete!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
5 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:13:26 +0100
Vizualizata:
1606

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 89 vizitatori online