« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Mancare cu legume Chiftelute de varza in sos de rosii

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Chiftelute de varza in sos de rosii
Chiftelute de varza in sos de rosii

Autor: Bucatarul 2

Voturi: Nu a fost votata

Descriere:

Reteta culinara - chiftelute de varza in sos de rosii; de Post

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 varza mare noua

=> 1 cutie rosii in bulion

=> 4 catei de usturoi

=> 200g faina

=> 250ml ulei

=> 1 ardei gras

=> 1 lingurita cimbru

=> 1 foaie de dafin

=> 1 lingurita rasa piper boabe

=> 2 cepe mari

=> sare dupa gust

 


Prepararea retetei culinare:

             Reteta culinara - curata varza de frunzele de la exterior, apoi toac-o fideluta, cat mai marunt. Presare varza tocata cu o lingura de sare grunjoasa, freac-o bine pana cand se inmoaie si stoarce-o de zeama pe care o lasa. desfa faina in 200ml de apa si pune in aluatul obtinut varza toacata. Amestecul de apa si faina trebuie sa fie de consistenta unei smantani groase. Adauga cimbrul, amesteca bine, apoi ia din aceasta compozitie cu o lingura si pune mici gramajoare in uleiul bine incins.

             Prajeste chiftelutele de varza la foc potrivit pana ce se rumenesc bine pe ambele parti, apoi scoate-le pe servetele absorbante si lasa-le sa se scurga de ulei. Separat, caleste in 50ml ulei ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand incepe sa se rumeneasca putin, pune rosiile taiate in cubulete si sucul acestora. Adauga piperul boabe, foaia de dafin, cimbrul si potriveste de sare. Pune in sos chiftelutele de varza, acopera cratita cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic circa 15 minute. Spre final, pune usturoiul si patrunjelul, tocate marunt, si mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

Notite:

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
2,4 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:12:21 +0100
Vizualizata:
1531

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 85 vizitatori online