« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Mancare cu legume Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Cartofi umpluti cu branza si ciuperci
Cartofi umpluti cu branza si ciuperci

Autor: Mariana Gaulea, com. Calarasi, jud. Dolj

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(8Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - cartofi umpluti cu branza si ciuperci

Ingredientele retetei culinare:

=> 1,5 - 2kg cartofi (12 cartofi mari)

=> 500g branza telemea

=> 250g ciuperci (taiate in cubulete)

=> 250g margarina sau unt

=> 2-3 legaturi marar verde

=> 3 oua

=> piper

=> delikat

=> sare

 


Prepararea retetei culinare:

           Se curata cartofii de coaja, se spala bine si se scobesc cu ajutorul unui cutit sau cu o lingurita (sunt si dispozitive speciale), dar cu multa atentie, pentru a nu se subtia foarte mult peretele. Se opreste un cartof curatat de coaja si se taie in rondele foarte subtiri. Umplutura se face din branza taiata cubulete, ciuperci (trebuie bine oparite sau fierte), margarina. Se amesteca bine branza cu margarina si ciupercile, pana se face o pasta la care se mai adauga o legatura de marar tocat, ouale, piper, sare si Delikat.

          Se trece apoi la umplerea cartofilor cu aceasta compozitie, iar deasupra se inchid cu o feliuta de cartof. Se asaza cartofii intr-o cratita unsa cu margarina sau unt (cratita trebuie sa-i cuprinda pe toti), cu capacele in sus. Deasupra  cartofilor se presara branza (sau cascaval ras), marar tocat si 4-5 linguri de bulion dulce. Se da cratita la cuptor 30 de minute (cuptorul trebuie sa fie bine incins). Se servesc cu garnitura de salata de varza cu marar.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
3,08 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:10:19 +0100
Vizualizata:
1653

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 104 vizitatori online