« Culinare »

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Budinca de legume
Budinca de legume

Autor: Clara Chereji, Viseul de Sus, Maramures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(7Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Budinca de legume

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 vinete mari

=> 10-12 ardei grasi

=> 2 cepe

=> 100ml ulei

=> 3 rosii mari

=> 4-5 catei de usturoi

=> 3 albusuri

=> 100g cascaval ras

=> sare si piper

 


Prepararea retetei culinare:

            Se coc vinetele si ardeii, ce curata si se rup in fasii. Ceapa se toaca si se caleste in ulei iar rosiile se curata de coaja si se taie felii. Intr-un vas, de jena e cel mai buna, se asaza un rand de ceapa, unul de vinete si ardei, se presara usturoiul taiat feliute, se acopera cu un rand de rosii, se potriveste totul de sare si se da la cuptor, la foc potrivit, circa 25 de minute. Intre timp, se bat albusurile spuma si se amesteca impreuna cu cascavalul ras. Cand budinca s-a rumenit se scoate de la cuptor, se toarna albusul si se mai tine la cuptor inca 5 minute la foc iute.

Notite:

Se poate servi atat calda, cat si rece.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 15 min
Dificultate:
Normal
Portii:
3 serviri
Cantitate:
1,3 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:09:53 +0100
Vizualizata:
1593

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 106 vizitatori online