« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Mancare cu legume Budinca de dovlecei si cartofi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Budinca de dovlecei si cartofi
Budinca de dovlecei si cartofi

Autor: Nela Frecauteanu, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - budinca de dovlecei si cartofi; dietetica

Ingredientele retetei culinare:

=> 3 dovlecei tineri

=> 4 cartofi

=> 350g branza dulce dietetica

=> 2 linguri spanac fiert

=> 5 linguri lapte dulce degresat

=> cate 1 lingura pesmet si margarina pentru forma

=> condimente (busuioc, salvie, maghiran)

=> sare


Prepararea retetei culinare:

           Reteta culinara - Cureti dovleceii, ii tai rondele, ii oparasti in apa cu putina sare, apoi ii scurgi in strecuratoare. Cureti, speli si pui la fiert cartofii taiati in sferturi. Ii scurgi, ii zdrobesti si prepari un piure folosind 3 linguri cu lapte, sare dupa gust si 2 linguri cu branza. Amesteci 1/2 din branza ramasa cu spanacul si putina sare, iar cealalta jumatate o condimentezi dupa gust, cu busuioc, maghiran sau salvie. Intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu margarina si tapetata cu pesmet, asezi un strat de piure, unul de branza condimentata, 1/2 din dovlecei, apoi branza cu spanac si acoperi cu felii de dovlecei si 2 linguri cu branza condimentata amestecata cu laptele ramas. Dai forma la cuptor pentru 30 de minute.

Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
1 h 30 min
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
1,3 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 20:09:39 +0100
Vizualizata:
2280

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 102 vizitatori online