« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Garnituri Piure de cartofi cu urzici

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Piure de cartofi cu urzici
Piure de cartofi cu urzici

Autor: Mihon Alexandra, Alba Iulia

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - piure de cartofi cu urzici

Ingredientele retetei culinare:

=> 650g cartofi

=> 200g urzici

=> 1 ceapa mare de apa

=> 1 lingurita ulei presat la rece

=> 1-2 linguri tarate

=> 1 legatura marar cu patrunjel

=> 2 lingurite usturoi pisat fin

=> 1-2 lingurite pulbere din seminte de gogosari

=> un sfert de lingurita pulbere din coji de oua

=> 1-2 lingurite pulbere de argila

=> 1 lingurita apa de mare

=> 1 lingurita pulbere de alge

=> cremogen

=> 1 felie de sfecla rosie rasa

=> 7-8 frunze de salata verde

 

Prepararea retetei culinare:

             Se curata cartofii de coaja, se taie in sferturi, se fierb, punandu-se in apa fierbinte, cat sa-i acopere, apoi se lasa sa se racoreasca, se strivesc bine in apa in care au fiert si se amesteca apoi cu urzicile tocate, ceapa si verdeturile mixate. Se adauga apa de mare, usturoiul, taratele, pulberile, uleiul si cremogen cat cuprinde, pana se ingroasa cat este necesar. La final, se decoreaza cu salata verde si cu sfecla rosie.

Notite:

In loc de urzici se pot folosi muguri de lucerna sau de trifoi rosu, frunze de fasole, de stevie, de patlagina.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Normal
Portii:
1 portie
Cantitate:
1,5 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:38:54 +0100
Vizualizata:
2113

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 156 vizitatori online