« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Garnituri Mamaliga prajita

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Mamaliga prajita
Mamaliga prajita

Autor: Florina Ianache

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(3Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - mamaliga prajita - Dobrogea

Ingredientele retetei culinare:

=> 350g malai

=> 1l apa

=> 100g usturoi pisat

=> 2 linguri ulei

=> 300g rosii

=> sare si piper dupa gust


Prepararea retetei culinare:

           Faceti o mamaliga mai tare pe care rasturnati-o cat este fierbinte pe un platou. Lasati-o sa se raceasca. Intre timp, curatati rosiile de coaja, dupa ce le-ati oparit 30 de secunde in apa cu sare. Treceti  pulpa rosiilor printr-o sita. Piureul obtinut puneti-l la fiert pana cand scade si incepe sa se ingroase. Pisati usturoiul si amestecati-l cu piureul de rosii, cu sare si piper. cand mamaliga este rece, taiati felii din ea, cu grosimea de 1 cm. Prajiti feliile pe gratarul incins. Cand sunt rumenite bine, stropiti-le cu ulei si cu sos de rosii si usturoi.

Notite:

Alaturi, este binevenit un peste la gratar.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Simplu
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1.6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:37:30 +0100
Vizualizata:
1462

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 147 vizitatori online