« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Garnituri Mamaliga in straturi

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Mamaliga in straturi
Mamaliga in straturi

Autor: Maria Deac

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(5Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Mamaliga in straturi - Maramures

Ingredientele retetei culinare:

=> 250g malai

=> 300g branza de burduf, telemea sau branza
proaspata de vaci

=> 200g slaninuta afumata

=> 1l apa

=> 200ml smantana

=> sare


Prepararea retetei culinare:

           Puneti la fiert apa cu sare si cand incepe sa clocoteasca, adaugati malaiul "in ploaie", amestecand mereu cu o lingura de lemn sau cu un tel. Amestecati mereu in mamaliga pana cand incepe sa se ingroase. Vasul in care fierbe se tine la foc mic.

          Acoperiti vasul cu un capac si lasati mamaliga sa fiarba la foc mic inca 15 minute. In acest timp mai amestecati de cateva ori in mamaliga pentru a nu se prinde de vas. Opriti focul si lasati vasul acoperit inca 10-15 minute. In acest timp taiati in cubulete cat mai mici slaninuta si prajiti-o intr-o tigaie. Intindeti intr-o cratita un strat de mamaliga cu grosimea de 2 cm.

          Ca sa puteti intinde mai bine mamaliga, lucrati cu o lingura cu care luati si putina grasime si cubulete de slanina prajita. Peste slaninuta puneti branza uniform repartizata si peste aceasta un alt strat de mamaliga. Straturile se repeta pana cand se termina ingredientele. Acoperiti cratita si puneti-o la foc mic 5-10 minute. Se poate pune si la cuptor.

Notite:

Serviti mamaliguta cu smantana sau lapte acru.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
45 min
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,7 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 19:37:13 +0100
Vizualizata:
1637

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 142 vizitatori online