« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Fripturi Piept de pui file invelit in sunca

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Piept de pui file invelit in sunca
Piept de pui file invelit in sunca

Autor: Mirtea Elena, Craiova

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(1Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - Piept de pui file, gratar

Ingredientele retetei culinare:

=> 4 fileuri de piept de pui

=> 4 linguri ulei de masline

=> 1 lingurita rozmarin uscat

=> sare, ardei iute macinat (paprica)

=> 8 felii subtiri de sunca cruda

=> 1 catel usturoi

=> 1 ceapa

=> 3 tije de telina 

=> 3 morcovi, 2 dovlecei mici (zucchini) 

=> 1 lingura pasta de rosii

=> 1/8 l vin alb sec

=> 2 linguri ulei de masline

=> 1 lingurita coaja de lamaie rasa

=> 1 lingura de patrunjel tocat


Prepararea retetei culinare:

           Carnea se spala cu apa rece si se sterge, iar apoi se rumeneste in ulei fierbinte. Se scoate si se condimenteaza cu rozmarin, sare si praf de ardei iute. Fiecare felie de carne se impatureste in doua felii de sunca. Usturoiul si ceapa se curata si se toaca. Morcovii, telina si dovleceii se curata si se taie in fasii subtiri. Pasta de rosii se amesteca bine cu vinul alb.

           Ceapa se prajeste in ulei pana cand se inmoaie, apoi se adauga usturoiul si legumele si se calesc un timp scurt. Peste acestea se adauga amestecul de pasta de rosii cu vin, iar apoi se condimenteaza cu sare si ardei iute.

           Se asaza fileurile pe patul de legume, se acopera tigaia si se lasa la foc mic timp de 15 minute. Dupa aceasta fileurile se asaza pe o farfurie preincalzita si se mentin calde. Legumele se condimenteaza cu coaja de lamaie si patrunjel, se aranjeaza in jurul fileurilor si se servesc imediat.

Notite:

Carnea primeste un gust deosebit, daca este invelita in sunca.

Sunca procesata ofera carnii un gust mai putin condimentat decat ceafa fiarta si afumata sau sunca cruda.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h
Dificultate:
Normal
Portii:
4 serviri
Cantitate:
1,6 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 17:13:10 +0100
Vizualizata:
1718

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 158 vizitatori online