« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Ciorbe Ciorba de sarmale cu varza noua

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Ciorba de sarmale cu varza noua
Ciorba de sarmale cu varza noua

Autor: Muntean Crinela, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - ciorba de sarmale cu varza noua

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 lingura otet

=> smantana 

SARMALELE: 

=> carne tocata

=> orez

=> ceapa cruda si calita

=> biovegetal

 

CIORBA:

=> varza

=> marar proaspat

=> cimbru

=> apa + ulei

SOSUL:

=> 2 linguri de faina

=> lapte 


Prepararea retetei culinare:

           Faci sarmalele din carne tocata, orez, ceapa cruda si calita si biovegetal. Impaturesti sarmalele si le asezi in oala peste un strat format din varza cruda tocata cu marar proaspat si cimbru. Se pun 2-3 randuri de sarmale si deasupra pui iar varza tocata marunt, marar si cimbru.

           Se toarna apa combinata cu ulei pana se acopera sarmalele si le dai la foc iute pana in momentul in care incep sa fiarba, cand faci focul mic. Intr-o ora sunt fierte. Pe parcursul fierberii nu se baga lingura ci doar se scutura oala. Cand sunt fierte sarmalele faci un sos din 2 linguri de faina diluate in lapte. Se toarna sosul peste sarmale, dai in clocot, lasi cateva minute sa fiarba, tragi oala de pe foc si adaugi o lingura cu otet.

Notite:

Sarmalele se servesc cu multa zeama si cu smantana.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
neprecizat
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:52:42 +0100
Vizualizata:
2106

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 243 vizitatori online