« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Ciorbe Ciorba de fasole boabe

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Ciorba de fasole boabe
Ciorba de fasole boabe

Autor: Maria Botan, Tg. Mures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - ciorba de fasole boabe

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g fasole boabe

=> 100ml ulei

=> 2 cepe

=> 3-4 morcovi

=> 3-4 rosii

=> 2 ardei capia gras

=> 1 radacina pastarnac

=> 1 radacina patrunjel

=> 1 telina

=> 1 lingura delikat

=> 2 legaturi marar verde

=> sare dupa gust

=> 2 legaturi patrunjel verde

=> 1/2 lingurita cu menta uscata si maruntita

=> 1/2 lingurita cu busuioc

=> 1/2 lingurita cu boia

=> 1/2 lingurita cu coriandru macinat

=> un varf de cutit mic nucsoara macinata


Prepararea retetei culinare:

            Se curata si se spala bine fasolea. Se pune in oala cu apa doar s-o acopere. Cand a dat in primul clocot, apa se scurge. Se repeta operatia de 3ori. In a patra apa se pune fasolea la fiert cu ulei si putina sare. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate se adauga zarzavatul taiat (ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina, ardeiul). Rosiile se decojesc, se taie si se pun la fiert separat pana devin ca o pasta. Cand zarzavatul si fasolea sunt fierte suficient se adauga delikatul, pasta obtinuta din rosii, coriandru, nucsoara, ghimbir, busuioc, menta si boia de ardei. Se mai fierbe fasolea 5 minute. Se stinge focul si se adauga mararul si patrunjelul verde taiate fin.

Notite:

Ghimbirul confera fasolei un gust dulce, picant si ajuta la digerarea mai rapida.

Menta si coriandrul impiedica balonarea.

Ciorba este delicioasa.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
8 serviri
Cantitate:
1 kg + apa
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:49:42 +0100
Vizualizata:
1656

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 241 vizitatori online