Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.
Ciorba de fasole boabe
Autor: Maria Botan, Tg. Mures
Voturi:
(2Voturi)
Descriere:
Reteta culinara - ciorba de fasole boabe
Ingredientele retetei culinare:
=> 500g fasole boabe
=> 100ml ulei
=> 2 cepe
=> 3-4 morcovi
=> 3-4 rosii
=> 2 ardei capia gras
=> 1 radacina pastarnac
=> 1 radacina patrunjel
=> 1 telina
=> 1 lingura delikat
=> 2 legaturi marar verde
=> sare dupa gust
=> 2 legaturi patrunjel verde
=> 1/2 lingurita cu menta uscata si maruntita
=> 1/2 lingurita cu busuioc
=> 1/2 lingurita cu boia
=> 1/2 lingurita cu coriandru macinat
=> un varf de cutit mic nucsoara macinata
Prepararea retetei culinare:
Se curata si se spala bine fasolea. Se pune in oala cu apa doar s-o acopere. Cand a dat in primul clocot, apa se scurge. Se repeta operatia de 3ori. In a patra apa se pune fasolea la fiert cu ulei si putina sare. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate se adauga zarzavatul taiat (ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina, ardeiul). Rosiile se decojesc, se taie si se pun la fiert separat pana devin ca o pasta. Cand zarzavatul si fasolea sunt fierte suficient se adauga delikatul, pasta obtinuta din rosii, coriandru, nucsoara, ghimbir, busuioc, menta si boia de ardei. Se mai fierbe fasolea 5 minute. Se stinge focul si se adauga mararul si patrunjelul verde taiate fin.
Notite:
Ghimbirul confera fasolei un gust dulce, picant si ajuta la digerarea mai rapida.