« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Ciorbe Ciorba de fasole boabe

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Ciorba de fasole boabe
Ciorba de fasole boabe

Autor: Maria Botan, Tg. Mures

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - ciorba de fasole boabe

Ingredientele retetei culinare:

=> 500g fasole boabe

=> 100ml ulei

=> 2 cepe

=> 3-4 morcovi

=> 3-4†rosii

=> 2 ardei capia gras

=> 1 radacina pastarnac

=> 1 radacina patrunjel

=> 1 telina

=> 1 lingura delikat

=> 2 legaturi marar verde

=> sare dupa gust

=> 2 legaturi patrunjel verde

=> 1/2 lingurita cu menta uscata si maruntita

=> 1/2 lingurita cu busuioc

=> 1/2 lingurita cu boia

=> 1/2 lingurita cu coriandru macinat

=> un varf de cutit mic nucsoara macinata


Prepararea retetei culinare:

††††††††††† Se curata si se spala bine fasolea. Se pune in oala cu apa doar s-o acopere. Cand a dat in primul clocot, apa se scurge. Se repeta operatia de 3ori. In a patra apa se pune fasolea la fiert cu ulei si putina sare. Cand fasolea este fiarta mai mult de jumatate se adauga zarzavatul taiat (ceapa, morcovul, patrunjelul, pastarnacul, telina, ardeiul). Rosiile se decojesc, se taie si se pun la fiert separat pana devin ca o pasta. Cand zarzavatul si fasolea sunt fierte suficient se adauga delikatul, pasta obtinuta din rosii, coriandru, nucsoara, ghimbir, busuioc, menta si boia de ardei. Se mai fierbe fasolea 5 minute. Se stinge focul si se adauga mararul si patrunjelul verde taiate fin.

Notite:

Ghimbirul confera fasolei un gust dulce, picant si ajuta la digerarea mai rapida.

Menta si coriandrul impiedica balonarea.

Ciorba este delicioasa.

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
5 min
Dificultate:
Normal
Portii:
8 serviri
Cantitate:
1 kg + apa
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 15:49:42 +0200
Vizualizata:
1572

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

†...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 238 vizitatori online