« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Ciorbe Ciorba ardeleneasca de varza noua

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
icon
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Ciorba ardeleneasca de varza noua
Ciorba ardeleneasca de varza noua

Autor: Mihaela Varzan, Bucuresti

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(4Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - ciorba ardeleneasca de varza

Ingredientele retetei culinare:

=> 1 varza dulce de vreo 2 kg

=> 2 ardei grasi

=> 2-3 rosii

=> 250g slanina afumata

=> cateva crengute de cimbru

=> 3-4 cartofi

=> 1 ceapa 

=> 1 lingura de ulei

=> otet pentru acrit

=> 1 pahar smantana

=> sare

=> boia de ardei (dulce sau iute, dupa gust)


Prepararea retetei culinare:
           Varza tocata, ardeii taiati fideluta, ceapa taiata marunt, rosiile bucatele, slanina feliute si crengutele de cimbru (legate intre ele, sa poata fi scoase usor) se pun la fiert intr-o oala de 4 litri plina trei sferturi cu apa. Cand varza s-a inmuiat, se pun cartofii taiati cubulete. Cat fierb legumele se face rantasul, astfel: faina se rumeneste separat in ulei, se adauga boiaua si se stinge cu apa. Se toarna in oala. Se potriveste ciorba de sare, se acreste cu otet, se mai da un clocot, se serveste cu smantana.
Notite:

Pofta buna!

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
2 h
Dificultate:
Normal
Portii:
6 serviri
Cantitate:
3,7 kg
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:49:18 +0100
Vizualizata:
3218

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 237 vizitatori online