« Culinare »

Prune

Retete Retete culinare Bauturi Sirop de zmeura

Retete pentru sarbatori

Adauga site favoritSeteaza ca Pagina de StartPrinteaza paginaImpartaseste PaginaSalveaza pagina ca si PDFTrimite prin E-Mail aceasta pagina

Acest site ( impreuna cu aproape 90 % dintre site-urile de pe internet ) foloseste cookies. Navigand in continuare va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informatii click AICI.

Retete culinare - comunitate culinara

 Retete culinare

 
[ Înapoi ]
Reteta urmatoare
Imprimare
Email
Sirop de zmeura
Sirop de zmeura

Autor: Mintoc Elena, Arad

Voturi:  Point1Point2Point3Point4Point5

(2Voturi)

Descriere:

Reteta culinara - sirop de zmeura

Ingredientele retetei culinare:

=> 2kg zmeura

=> 1 pliculet sare de lamaie

=> 2-3l de apa

=> zahar


Prepararea retetei culinare:

          Intr-un borcan de 5l se pun 2kg de zmeura, 1 pliculet sare de lamaie si 2-3 l de apa. Se lasa la soare 2-3 zile, pana cand zmeura se ridica la suprafata.

          Se strecoara printr-un tifon si se stoarce zmeura, pana cand raman doar semintele. In zeama obtinuta se adauga atata zahar cati litri de zeama sunt (de ex, la 3l - 3kg). Se amesteca zaharul pana cand se topeste complet (numai apoi se umplu sticlele si se capseaza). Acest sirop are avantajul ca nu contine conservant, nu se fierbe si se poate pastra pana la 1 an de zile.

Notite:

Se poate servi cu apa, sifon sau apa minerala.

{loadposition articole}

 

Detail feed in/out Arata sau ascunde detaliile retetei
Timp de preparare:
over 2,5 h
Dificultate:
Normal
Portii:
peste 11 serviri
Cantitate:
4-5 l
Tara/Regiune:
Romania
Costul unei portii:
neprecizat
Ultima actualizare:
Sb 28 nov 2009 14:47:42 +0100
Vizualizata:
1648

 

Nota retetei
1 (rea) 1
Picture
2
PicturePicture
3
PicturePicturePicture
4
PicturePicturePicturePicture
5
PicturePicturePicturePicturePicture
5 (buna)

Nume Comentarii
pic
Va rog sa introduceti codul de securitate din imagine
  
    new captcha     help
 

 


Pastrare gutuie

             Se culeg toamna tarziu ( octombrie ). Dupa ce se culeg trebuie pastrate cel putin 2-3 saptamani pe polite sau ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Pastrare conopida, praz

              Conopida - se inveleste in frunzele ei verzi si se leaga bine. Se poate inveli si in ziare si ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Eliminare miros butoi

            Elimina mirosul neplacut al butoiului astfel:            Muraturile de iarna se fac si in butoiase de stejar a caror marime depinde ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Sfaturi conserve

              Sucul de rosii - pentru a tine iarna, nu e obligatoriu sa-i puneti conservanti! Este suficient ca din momentul ...

Sfaturi | Bucatarul | Joi, 11 Iunie 2009

CITESTE

Mai multe articole in sectiunea: Sfaturi

Autentificare

Vizitatori

Avem 105 vizitatori online